Saturday 8 November 2014

Vanilla Cupcakes





Ingredients: (Makes 15 cupcakes)

140gr Unsalted Butter
250gr Granulated Sugar
3 Eggs Large
2 teaspoons Vanilla Extract
237ml Buttermilk
180gr All Purpose Flour
7gr Baking Powder
1.5gr Salt
Betty Crocker Frosting any flavor you like (goes better with chocolate frosting)


Beat in a bowl with paddle butter (room temprature) with the sugar on high speed until light and fluffy, add the eggs one at a time then add the vanilla extract and scrape the bowls sides. In another bowl sift together the flour the baking powder and the salt. Next add to the first mix 1/3 of the flour mix and 1/2 of the buttermilk repeat the last part until you have used all the flour mix and the buttermilk.
Divide the cake mix in even portions in cupcake tins or in silicone molds and bake in preheated oven at 190 celsius for 20 minutes. Frost the cupcakes with Betty Crocker frosting and enjoy!


Greek below---

Υλικά: (Βγάζει 15 τ.μ.χ.)

140γρ. Βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
3 Αυγά μεγάλα
2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
237ml Βουτυρόγαλα (αν δεν το βρείτε στο σούπερ μπορείτε να το φτιάξετε. Σε μια κούπα γάλα πλήρες προσθέστε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι και αφήστε το για 20 λεπτά και είναι έτοιμο)
180γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7γρ. Μπέικιν
1.5γρ. Αλάτι
Γλάσο έτοιμο όποια γεύση προτιμάτε


Σε ένα μπολ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το αλάτι. Στο πρώτο μείγμα προσθέτουμε το 1/3 από το μείγμα με το αλεύρι και το 1/2 από το βουτυρόγαλα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε όλα. Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμες σιλικόνης για cupcakes ή σε φορμάκια αλουμινίου και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Γλασάρουμε τα κρύα cupcakes με οποιασδήποτε γεύσης γλάσο και απολαμβάνουμε!




No comments:

Post a Comment